Kritiek op voorstel blijft komen: “Daar draait het toch om?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker houdt nog altijd voet bij stuk. Op 1 mei laat hij terrassen toe in zijn Middelkerke. Toch is er naast veel sympathie ook veel kritiek op zijn voorstel.

De regering beloofde enkele Overlegcomités geleden dat de horeca opnieuw zou open kunnen op 1 mei. Door die planning werd al een tijdje geleden een streep getrokken. Nu komt er op 8 februari een lichte versie, met de opening van de terrassen.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker laat het daar niet bij. Woensdagavond verklaarde hij dat in zijn Middelkerke de terrassen wel degelijk open kunnen op 1 mei. Hij legt de nationale regels dus naast zich neer.

Voor dat rebelse aspect kan Sven Ornelis wel sympathie opbrengen, maar toch loert het gevaar heel kort om de hoek. “Een burgemeester die nu zo openlijk zegt: wij gaan het beleid en de regels negeren, en wel opendoen, dat zal de samenhorigheid zeker niet bevorderen. Dat zal mensen ook aanzetten om er thuis ook de voeten aan te vegen”, schrijft hij op zijn blog Wouldbechef.

“Er zullen veel Dedeckertjes opstaan. Dat zal de strijd tegen het virus niet helpen, integendeel. Ik gun Jean-Marie Dedecker alles, en de horeca al helemaal. Maar ik ga op 1 mei toch nog even niet naar Middelkerke. Dat weekje geduld zal ik nog wel opbrengen… Ik zou zeggen: gezondheid Jean-Marie. Want gezondheid, daar draait het toch om?"