Marc Coucke wil wat kwijt over de boostervaccinatie én lanceert nieuw voorstel

door: MRO
Marc Coucke
Afbeelding bron: Photonews

Marc Coucke wil wat kwijt over de boosterprik. Volgens hem heeft het te lang geduurd en is er zo belangrijke tijd verloren. Daarnaast lanceert hij het voorstel om de capaciteit op intensieve zorgen te verhogen.

Ten laatste in maart 2022 zullen alle volwassen Belgen de kans hebben gekregen om een boosterprik te laten zetten. Maar Marc Coucke benadrukt dat het 'zonde' is dat er zoveel tijd verloren is gegaan.

"Zo zonde dat we maanden verloren hebben voor massale boosterprik. Veel succes/dank aan wie hier nu aan meewerkt!", schrijft Coucke op zijn twitteraccount.

Hij hoopt dat de regering nu de nodige lessen trekt en sneller op de bal zal spelen. Hij stelt ook dat het aantal bedden op intensieve zorgen best wordt verhoogd naar 3.000.

"Misschien nu preventief zijn, en asap met hoger respect voor verpleegkundigen en artsen, capaciteit IZ naar 3.000 brengen door meer middelen en minder bureaucratie!"

"Kost sowieso minder dan land continu half plat te leggen, kan ooit van pas komen bij nieuwe variant, en sowieso meer opleiding, focus, respect en efficiëntie nodig tov IZ!"