Marc Van Ranst heeft een duidelijke mening over de strengere coronamaatregelen

door: MRO
Viroloog Marc Van Ranst tijdens een wielerwedstrijd die coronaproof is
Afbeelding bron: Photonews

De regering heeft de coronamaatregelen opnieuw verstrengd. Het aantal nauwe contacten wordt beperkt, werken van thuis wordt sterk aanbevolen en cafés moeten om 23 uur sluiten. Marc Van Ranst juicht de nieuwe regels toe, maar waarschuwt dat de kentering in de coronacijfers nog even op zich zal laten wachten.

"Dit zijn stevige maatregelen en de mensen gaan dat ook beseffen. Als men deze maatregelen naleeft, dan komt het weer goed. Maar mensen mogen niet verwachten dat de kentering er al zal komen als ze deze maatregelen één week naleven", vertelt Marc Van Ranst bij VTM Nieuws. "Het gaat nog een dikke week, misschien 14 dagen duren vooraleer de cijfers naar omlaag zullen gaan.

"We willen alle mogelijke vormen van overgang van het virus van mens op mens in de kiem te smoren. Dan is het onmogelijk om met veel mensen dicht samen te zijn."

Brussel

Het aantal besmettingen ligt problematisch hoog in Brussel en voorlopig werden daar nog geen extra maatregelen genomen. De viroloog verwacht en hoopt dat dit nog wel zal gebeuren.

"Brussel is een speciale situatie, je ziet dat ook in het buitenland. In Parijs legt men strengere maatregelen op. Men laat nu de deur open voor burgemeesters en gouverneurs om strengere maatregelen te nemen en laat ons hopen dat dit in Brussel zal gebeuren."