Marc Van Ranst is het echt beu: "Mijn geduld met die kloterijtjes is óp"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst is door de coronacrisis uitgegroeid tot één van dé figuren van 2020. Het bezorgde hem fans en hij vindt het geweldig wanneer kinderen hem tekeningen sturen. Maar er zijn ook mensen die hem het bloed vanonder de nagels halen.

Door hem in het holst van de nacht beelden te sturen waarop de coronamaatregelen met de voeten getreden worden, bijvoorbeeld. "Ik kreeg om 02.00 uur 's nachts een video-oproep van een anoniem nummer. Er werd gefilmd in een feestzaaltje. Hé Van Ranst, kijk eens wat wij hier aan het doen zijn, is dat oké?", haalt de viroloog aan in een interview met Het Nieuwsblad.

"Jongens toch. Zulke dingen gebeuren enkele keren per week. Mensen die dat als een bron van amusement zien, het is er wat te veel aan. Mijn geduld met die kloterijtjes is op."

Coronacijfers

Intussen gaan de cijfers wel opnieuw de goede kant op. "Dat is goed nieuws, en het moet ons aanmoedigen om gewoon verder te doen. We staan er beter voor dan de buurlanden. We hebben ook eerder maatregelen genomen dan die landen", klonk het op Eén.