Marc Van Ranst komt met flinke waarschuwing: "Het laagseizoen voor coronavirussen is gedaan"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het coronavirus is opnieuw aan een flinke opmars bezig in ons land. Op één dag werden meer dan 900 besmettingen vastgesteld. Marc Van Ranst komt dan ook met een niet mis te verstane boodschap.

Vlaanderens bekendste viroloog maakt zich zorgen. Zo wordt het voor de contactopspoorders een bijzonder lastige taak om iedereen op te bellen.

"Volgende week gaan we meer dan waarschijnlijk terug rond de 1.000 nieuwe gevallen hebben per dag. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de contact tracing gaan dan elke dag 1.000 mensen moeten opbellen en traceren, want anders dreigen we de greep op de epidemie verder te verliezen", benadrukt Van Ranst op Facebook.

Verder wil hij ook dat het aantal contacten gelimiteerd blijft. "Momenteel krijgen diegenen die ijveren voor het afschaffen van de "bubbel van vijf" en talrijke andere restricties veel gehoor."

"Ik begrijp dat mensen sommige maatregelen beu zijn. Echter, ik wil graag pleiten voor voorzichtigheid. De situatie is fragieler dan sommigen denken. Het laagseizoen voor coronavirussen is gedaan."