Marc Van Ranst valt bijna van zijn stoel als hij het de regering hoort zeggen: “Dat is horror”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het lijkt niet de goede richting uit te gaan met de coronacijfers in ons land. We gaan zelfs naar 1000 besmettingen per dag. Dat is een heel pak, vindt ook Marc Van Ranst.

“Het is dringend en er moeten dingen gebeuren, dat is wel duidelijk. Over een week gaan die besmettingen nog een heel pak hoger zijn. Hopelijk hebben mensen die boodschap begrepen en gaan mensen zich weer aan die sociale regels houden”, merkt Van Ranst bij VTM-Nieuws.

“Er is een verlies van draagvlak. Hoe meer gevallen per dag, hoe moeilijker het ook wordt voor de contact tracers. Als de cijfers blijven stijgen, gaan ook de hospitalisaties en sterfgevallen omhoog.”

“De regering zegt dat we moeten leren leven met een virus. Dat is horror als virologen zoiets horen. Wanneer je dan ook nog die bubbel van vijf weg wil en mondmaskers vervelend vindt, dat is gevaarlijk.”

“Wanneer een land zich kan permitteren om 100 jaar ervaring uit de expertengroep te zetten, dan moet je wel in een heel luxueuze positie zit. De huidige ploeg wil versoepelen, dat is nu echt wel het foute moment.”