Minister Vandenbroucke lanceert belangrijke oproep: "Ik heb een boodschap voor iedereen"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heeft in De zevende dag een oproep aan de bevolking gelanceerd. Hij vraagt alle burgers die zich ziek voelen met aandrang om zich te laten testen op covid-19.

"We doen het op het vlak van besmettingen veel beter dan de meeste andere landen, maar het is hout vasthouden want dat vraagt nog echt blijvende inspanningen om een derde golf te vermijden", zegt Frank Vandenbroucke.

De minister is tevreden over het feit dat de meeste mensen de strenge maatregelen tijdens de kerstvakantie goed hebben opgevolgd, maar hij stelt vast dat er op dit moment nog altijd te weinig wordt getest.

"We hebben gezien dat mensen zich heel goed aan de regels hebben gehouden in de kerstperiode, ook als dat moeilijk was. Maar we hebben veel minder getest. Wat met de stijging van de besmettingen nu op de achtergrond meespeelt, is dat we 25% meer getest hebben."

"Maar we testen nog altijd minder dan voor de kerstvakantie. Er wordt te weinig getest. Ik heb een boodschap voor iedereen: mensen die zich niet goed voelen, die denken dat ze covid hebben, ga alstublieft naar de huisarts en laat u testen."