Minister Verlinden schept duidelijkheid over nieuwe maatregelen en Overlegcomité

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

De coronasituatie blijft er zeer slecht uitzien in ons land. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd tot er nieuwe maatregelen komen.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is duidelijk. Ze denkt zelfs dat er mogelijk morgen vrijdag al een nieuw Overlegcomité komt.

Er komt vooral een noodkreet uit de zorgsector. “Ik denk dat we zeer goed gevolg moeten geven aan die boodschap”, zei Verlinden in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Als het nodig is om te handelen, moeten we dat ook doen. We hebben altijd gezegd dat we snel kunnen schakelen als het nodig is, en als de cijfers zich nu zo aandienen dat actie nodig is, moeten we ook beslissingen nemen.”

Volgens Verlinden moeten enkele sectoren waar er veel kan ingegrepen worden. “Er zijn sectoren, ik noem de dancings en de discotheken, die nu geconfronteerd worden met moeilijke maatregelen. We helpen hen niet door te lang onduidelijkheid te laten bestaan. Wat mij betreft, zijn dat dingen die besproken moeten worden.”

Vandaag wordt er beslist over een nieuw Overlegcomité. “Ik kan u verzekeren dat wij samen met de premier bekijken wanneer we weer samen moeten zitten en ik denk dat dat veel vroeger zal zijn dan wat we initieel voorzien hadden.”

Download nu de gratis app van Redactie24