Minister Verlinden ziet een kans om in de paasvakantie naar het buitenland op reis te gaan

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité besliste vrijdag dat niet-essentiële reizen tot 18 april, net na het paasverlof, verboden zijn. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laat nu toch een opening.

Reizen buiten ons land is door de beslissing van het Overlegcomité voorlopig verboden tot 18 april. Minister Verlinden ziet echter een kans dat dit nog vervroegd wordt en we dus opnieuw kunnen reizen in de paasvakantie.

“Als de epidemiologische toestand het toelaat, kan het verbod op niet-essentiële reizen nog voor 18 april opgeheven worden”, zei Verlinden in ‘C’est pas tous les jours dimanche’ op RTL/TVI.

Ons land kreeg al een boze brief van de Europese Unie over de kwestie. Premier Alexander De Croo is er echter van overtuigd dat hij over deze materie voldoende informatie kan geven aan Europa om dit te verantwoorden.

Het volgende Overlegcomité op 26 maart moet daarover beslissen. “Als we op 26 maart merken dat de situatie verbeterd is, zouden we de grenzen weer kunnen openen. Maar ik wil ook geen valse hoop geven. Voorlopig zijn toeristische reizen nog te gevaarlijk.”