Politie zal streng optreden tijdens oudjaar, maar: "Geen drones of andere technologische toestanden"

door: WVDS
politie controle
Afbeelding bron: Photonews

De politie zal extra mankracht inzetten en streng toekijken op de naleving van de coronamaatregelen tijdens oudjaar en Nieuwjaar en pv's uitschrijven voor mensen die de regels met de voeten treden. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie.

"Wij zetten, net zoals andere jaren, extra politieploegen in tijdens oud naar nieuw", vertelt Dorien Baens van Politie Limburg Regio Hoofdstad, aan Redactie24. "Andere jaren waren de controles meer gericht op overlast en uitgaansleven. Dit jaar verschuift de aandacht meer naar het controleren van de opvolging van de coronamaatregelen."

"Er zal gecontroleerd worden op het naleven van de avondklok en patrouilleploegen controleren of er geen samenscholingen zijn op gekende locaties. Daarnaast zullen de ploegen reageren op de oproepen die binnenkomen."

Ook in Brussel zal de politie extra aandachtig zijn. "Onze politie zal de maatregelen doen naleven zoals we dat nu al doen. Dus wanneer onze politie constateert dat iemand zich niet aan de coronamaatregelen houdt, zal er een covid-pv worden opgemaakt. Wij zijn en blijven aanwezig op het terrein en zijn extra aandachtig tijdens de eindejaarsfeesten", aldus Amal Ikan van Politiezone Brussel Noord.

"Buiten de preventieve communicatie voorzien wij extra ploegen die toezicht houden op het respecteren van de avondklok, samenscholingen en gebruik van vuurwerk", klinkt het bij Patrick De Smedt van Politiezone GRENS.

"Wij maken geen gebruik van drones of andere hoogtechnologische zaken om de mensen te betrappen. Wij voorzien vooral extra ploegen die constant in het straatbeeld zullen aanwezig zijn."