Premier Wilmès legt precies uit hoeveel mensen je mag zien en hoe de bubbel werkt

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er is heel wat te doen omtrent de bubbel van vijf en het aantal mensen dat we mogen ontmoeten. Premier Sophie Wilmès gaf extra toelichting bij deze maatregel.

Er is de bubbel van vijf personen die wordt gekozen door mensen die samen onder hetzelfde dak wonen. Met die vijf personen mag je wel nauwe contacten hebben.

"We weten dat het moeilijk is om de veiligheidsafstand steeds te bewaren met de mensen waarmee we nauw verbonden zijn. We hebben behoefte om hen te omhelzen en we hebben misschien ook wel de behoefte om met elkaar te spreken zonder de veiligheidsafstand te respecteren", vertelde Sophie Wilmès daarover.

Daarnaast mag iedereen wel nog zijn vrienden en familie ontmoeten, ook indien die niet in uw bubbel van vijf zitten. Daarbij is het belangrijk dat de groep mensen die samenkomt nooit groter mag zijn dan 10 personen én dat deze mensen steeds anderhalve meter afstand moeten bewaren.

"Ik benadruk dat je op élk moment de veiligheidsafstand van anderhalve meter moet bewaren indien deze personen niet tot uw bubbel behoren", klinkt het bij de premier.