Professor legt uit waarom coronavaccin verplichten geen goed idee is

door: MRO
coronavaccin
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat mensen worden de komende maanden geconfronteerd met een dilemma. Ze zijn bang voor corona, maar ook bang voor de oplossing, namelijk het coronavaccin. "Vooral bange mensen bevinden zich in dit conflict", stelt professor gezondheidspsychologie Ilse Van Diest.

"Veel mensen hebben nog wantrouwen tegenover het vaccin, ze vragen zich af of het wel doeltreffend is en vooral of er geen ongekende en ongewenste neveneffecten zijn", aldus Ilse Van Diest in De Wereld Vandaag op Radio 1.

"Er is heel wat onzekerheid en dat is normaal gegeven de snelheid waarmee dit vaccin ontwikkeld is. Experts hebben in de voorbije maanden toch twijfels geuit of berichten dat het zorgpersoneel zelf twijfelt doet natuurlijk geen deugd aan het vertrouwen bij mensen."

De vaccinatie verplichten is volgens professor Van Diest geen goed idee omdat dit wel eens weerstand zou kunnen uitlokken in de huidige context.

"Ik denk niet dat het vaccin verplichten een goed effect zou hebben omdat heel wat mensen zich al heel erg betutteld voelen en bemoeizucht voelen van politici en experts."