Scholen lopen vooruit en nemen nu al straffe beslissing voor na paasvakantie

door: BVDO
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De paasvakantie is nog maar pas van start gegaan, maar nu hebben enkele directies al besloten om na het paasverlof hun school toch gesloten te houden.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil na de paasvakantie dat alle scholen terug de deuren openen. Volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano moet dat met de paaspauze en de huidige cijfers zeker mogelijk zijn. Volgende week, op 12 april, heeft de minister met de virologen nog een overleg ingepland om te situatie te evalueren.

Enkele schooldirecties hebben nu echter al laten weten dat ze niet volledig zullen heropenen na de vakantie. "We hebben die beslissing nu al genomen om twee redenen", legt directrice Birgit Mylle van het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar uit aan VRT Nieuws. "Enerzijds omdat we heel graag al onze leerlingen terug naar school willen, maar alleen als het veilig kan - en daarvan zijn we nu niet overtuigd - en ten tweede omdat we voor een stukje zekerheid willen inbouwen voor onze leerlingen en onze collega's over de aanpak na de paasvakantie."

Enkel de eerste graad zal in Vorselaar voltijds naar school kunnen. Voor de tweede en de derde graad wordt overgeschakeld op deeltijds afstandsonderwijs. "We hebben vooral van de leerkrachten positieve reacties gekregen omdat ze nu al zekerheid hebben gekregen", zegt ze. "Van de leerlingen en de ouders hebben we ook voornamelijk positieve reacties gekregen", besluit de directrice.