Is het veilig om de scholen maandag te laten heropenen?

door: MRO
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Maandag gaan de schoolpoorten opnieuw open voor leerlingen uit het lager en middelbaar onderwijs. Biostatisticus Geert Molenberghs zegt dat de coronacijfers goed in de gaten moeten worden gehouden.

"Nulrisico bestaat niet, we moeten streven naar voldoende lage getallen. De maatregelen voor de scholen zijn zeer streng en het is wat dat betreft een georganiseerde omgeving, maar we hebben gezien dat we de verlengde herfstvakantie nodig hebben gehad, zeker in het Franstalige landsgedeelte."

"Ik ga niet zeggen dat we geen effect van de heropening van de scholen zullen zien, maar we hopen dat het effect kan beheerst worden. We moeten de cijfers zeer goed in de gaten houden", aldus professor Geert Molenberghs in Terzake op Canvas.

"We gaan het heel voorzichtig moeten doen, het middelbaar is een beetje een probleem, maar we kiezen daar voor alternerend onderwijs in de tweede en derde graad."

"De grote zorg is het hoger onderwijs en daar is nu voor code rood gekozen en dat gaat wel best blijven. We gaan zien waar we staan na de kerstvakantie, dat moeten we dan bekijken."