Steven Van Gucht heeft belangrijk nieuws: "In deze provincie stijgt aantal corona-besmettingen nu het sterkst"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

In de provincie West-Vlaanderen stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus momenteel het snelst, zegt viroloog Steven Van Gucht.

"Regionaal zien we enkele duidelijke verschillen", stelde Van Gucht tijdens een persconferentie. "Procentueel situeren de grootste stijgingen zich vooral in het westen van het land, met toenames tussen de 5% en de 64%. De sterkste toename zien we procentueel in West-Vlaanderen. In het oosten van het land zien we daarentegen eerder een stabilisatie tot een lichte daling."

"Het hoogste aantal nieuwe gevallen - in absolute aantallen - stellen we nog steeds vast in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Net als de voorgaande dagen, zien we dat de besmettingen het hoogst blijven in de groep van de twintigers."

Opa en oma

Van Gucht benadrukte ook om voorzichtig om te gaan met oudere mensen: "We willen nog eens pleiten voor extra voorzichtigheid ten opzichte van onze ouderen. We moeten vermijden dat het virus opnieuw hard toeslaat in deze kwetsbare groep. Ga dus enkel bij opa en oma op bezoek wanneer u zelf gezond bent en neem steeds de nodige voorzorgen: was of ontsmet uw handen, hou wat afstand en draag indien nodig een mondmasker."