Steven Van Gucht heeft duidelijke mening over heropenen van kappers

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht hoopt dat het Overlegcomité geen versoepelingen doorvoert, voor kappers bijvoorbeeld. Hij vindt dat er vastgehouden moet worden aan het oorspronkelijke plan.

"Om een succesvolle beheerstrategie te bekomen, heb je twee dingen nodig. Eén: een goed plan. Twee: dat plan ook volgen. We hebben een goed plan, ik denk dat we het ook best gaan volgen", zei Van Gucht op VTM.

"We hebben bepaalde drempels gedefinieerd: het aantal besmettingen per dag (minder dan 800) en het aantal ziekenhuisopnames per dag (minder dan 75). We willen daar onder zitten en gedurende drie weken onder blijven. Vanaf dan kan je beginnen versoepelen."

"Ik denk dat het belangrijk is dat we die strategie aanhouden. Het risico dat we anders lopen, wanneer we te snel versoepelen en bijvoorbeeld de kappers weer laat openen, is dat we een maand later alles weer moeten sluiten. Dat zou héél erg zijn. Onze ambitie moet zijn: indien we dingen open zetten, dan moet dat voor de komende honderd jaar zijn, en niet enkel voor een maand."