Steven Van Gucht is vastberaden: “Dat zou een stuk duidelijker zijn”

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De verspreiding van de Britse variant is al een hele tijd aan de gang. Het volledig aan banden leggen is dan ook onbegonnen werk volgens viroloog Steven Van Gucht

Viroloog Steven Van Gucht zegt dat we ons niet enkel om de Britse variant druk moeten maken. “We zitten nu sowieso in een periode dat de virussen het meeste druk zetten, dus je hebt geen besmettelijke variant nodig om in deze periode ziek te worden”, zei Van Gucht bij QMusic. 

Het reizen aan banden leggen is geen topprioriteit voor Van Gucht, maar het zou wel helpen. “De Britse variant circuleert al sedert november bij ons. Het is goed om niet-essentiële reizen af te raden, zelfs te verbieden. Dat zou misschien een stuk duidelijker zijn.” 

Het blijft belangrijk om de cijfers in de gaten te houden. “De situatie in de kerstvakantie in ons land was veel beter dan in andere landen. Mensen gingen dus wel op reis, omdat het niet verboden was. Als het de slechte kant uitgaat, dan moeten we snel ingrijpen. Maar België is, in vergelijking met andere landen, heel streng in het aantal knuffelcontacten en dat helpt ons enorm."