Steven Van Gucht wil dat iedereen het weet: "Laat hier geen twijfel over bestaan"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht van Sciensano ziet een vertraging van de stijging van de corona-cijfers: "Onze inspanningen werken, maar moeten worden volgehouden."

"Begin deze week zagen we de eerste lichtpuntjes in de cijfers, en deze trend lijkt zich gelukkig door te zetten. De sneltrein mindert vaart", zei Van Gucht tijdens een persconferentie.

"De besmettingscijfers stabiliseren en de ziekenhuisopnames stijgen minder snel. Deze vertraging komt echter geen dag te vroeg. Een minder snelle stijging of een stabilisatie is niet voldoende. We moeten met z'n allen de cijfers opnieuw drastisch naar beneden krijgen."

Coronamaatregelen

"Laat er dus geen twijfel over bestaan dat we de strengste maatregelen moeten blijven aanhouden. Elke nieuwe opflakkering kan ons zorgsysteem overbelasten. De huidige cijfers tonen duidelijk aan dat onze inspanningen werken. Als we dit blijven aanhouden, kunnen we de komende weken onder de maximumcapaciteit van onze ziekenhuizen blijven. Wie thuisblijft, redt levens, dat is een zekerheid", besloot de viroloog.