Van Ranst kan niet geloven wat de politiek beslist heeft: "Niet te begrijpen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst is niet te spreken over hetgeen beslist werd door het Overlegcomité. Er werd een uitstel van de versoepelingen afgekondigd, over verstrengingen werd niet gesproken. Dit is onvoldoende, stelt de viroloog.

"Ik heb de persconferentie bekeken en eigenlijk hoopte ik dat er nog een tweede deel zou volgen. Want op dit moment zit daar niet heel veel inhoud in; doe alle dingen die we daarvoor ook deden, en de geplande versoepelingen gaan niet door", stelde Van Ranst vast op VTM.

"Gaat dit een verslechtering van de situatie tegenhouden? Het is niet moeilijk om u te garanderen dat dit niet het geval gaat zijn. Dit is te weinig wanneer men serieus wil zijn."

"Nu moeten we vooral hopen dat het niet verslechtert. De strategie is nu gebaseerd op hoop. Ik denk en vrees dat we hier begin volgende week waarschijnlijk weer gaan staan."

"Het pakket maatregelen dat we aan de politiek hebben voorgelegd, was al niet enorm straf. Wanneer er dan uiteindelijk bijna niets uit wordt gekozen, dan is dit heel moeilijk. Als er geen deel twee komt van de persconferentie, begrijp ik het niet goed."