Vanaf morgen landelijke reservelijsten voor vaccinatie: speel ik mijn plaatsje op lokale lijst kwijt?

door: BVDO
Vaccin
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf dinsdag 6 april worden de reservelijsten voor vaccinaties op landelijk niveau geregeld. Toch worden de vorige reservelijsten die de vaccinatiecentra zelf opstelden niet weggegooid.

Op QVAX.be kun je je vanaf dinsdag inschrijven voor de landelijke reservelijsten voor een coronavaccin. Via die lijsten moet het toedienen van vaccins op overschot veel meer gecontroleerd verlopen. Nu werden er geregeld misbruiken vastgesteld waarbij mensen gevaccineerd worden die eigenlijk nog konden wachten.

Sommige vaccinatiecentra hebben echter al behoorlijk wat namen op hun reservelijsten staan. Die lijsten worden niet weggegooid en zullen ook na 6 april nog gebruikt worden, zo meldt VRT Nieuws. Wie zich al ingeschreven had op die lokale reservelijsten, komt dus ook nog in aanmerking voor een vaccin op overschot.

De Taskforce Vaccinatie dringt er echter op aan dat QVAX.be de lokale lijsten zo snel mogelijk vervangt, al zal het wel nog een tijdje duren voor dat helemaal op punt staat. Voorlopig geldt het systeem ook enkel in Vlaanderen.