Bart Somers reageert op wat er met burgemeester Veerle Heeren moet gebeuren

door: BVDO
Bart Somers
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) betreurt wat er in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden gebeurt is met burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Veerle Heeren (CD&V), burgemeester van Sint-Truiden, kwam in het oog van een storm toen bleek dat ze zichzelf en mensen uit haar omgeving voorrang had gegeven bij de vaccinatie.

Volgens minister Bart Somers worden de lokale besturen daardoor in een negatief daglicht gesteld. “En dat is spijtig, want het overgrote deel van de burgemeesters heeft zich ongelofelijk gesmeten voor deze zaak en heeft dag en nacht gewerkt”, vertelt hij in ‘De Afspraak’ op Canvas.

Want de vraag om voorrang te krijgen, is groot. “Ook zij worden soms geconfronteerd met vragen vanuit hun omgeving om dit of dat te doen, maar het overgrote deel van hen is daar heel consequent in geweest.”

Somers weet nog niet wat er met het onderzoek tegen Heeren zal gebeuren. “Audit Vlaanderen zal nu onderzoeken wat er precies is gebeurd”, besluit Somers. Op basis daarvan kan hij eventueel een tuchtprocedure opstarten die uitmondt in een schorsing of ontslag.