Vandenbroucke furieus op reiziger die niet in quarantaine ging en zegt dat hij geen risico vormt

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Een terugkerende reiziger bekende op televisie dat hij niet in quarantaine ging. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) reageerde furieus op de bekentenis. 

RTL-programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ wist een man uit Nijvel te strikken die na een reis in het buitenland niet in quarantaine ging, maar gewoon naar zijn werk trok alsof er niets gebeurd was. 

“Ik ga werken”, zegt de man in de getuigenis. “Het is om financiële redenen te moeilijk om in quarantaine te blijven. Ik heb de indruk dat er in België mensen veel grotere risico’s genomen hebben dan ik om besmet te geraken. Reisje naar de Ardennen, familie bezoeken, naar musea gaan... Daar is het risico op besmetting veel groter. Wij vertrokken naar het buitenland, met twee, verbleven er met twee en keerden terug met twee.” 

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke reageerde in de studio furieus op de beelden. “Het is ongezien dat je zo de gezondheid van anderen durft te negeren”, klonk het. “Hij weet dat hij een risico neemt, maar het risico voor een ander, daar houdt hij zich niet mee bezig.”