Frank Vandenbroucke wuift verwijt weg: "Logisch dat we onderscheid maken"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke krijgt het verwijt dat hij een onderscheid maakt tussen kinderen. Maar als het over quarantaine gaat, moet dat gebeuren, vindt hij.

Gevaccineerde tieners hoeven niet meer in quarantaine na een hoogrisicocontact, maar niet-gevaccineerde tieners moeten in dat geval wél tien dagen in quarantaine. "Er wordt hen tien dagen leerrecht afgenomen", vindt Roosmarijn Beckers van Vlaams Belang.

Vandenbroucke reageerde op Eén: "De uitdrukking die we gebruikt hebben over het zeker geen onderscheid maken tussen kinderen, heeft vooral betrekking gehad op kinderen beneden de 12 jaar. Die kinderen beslissen zelf ook niet over vaccinatie. Dus je gaat op geen enkel vlak onderscheid maken tussen kinderen jonger dan 12 jaar."

"Als het gaat over kinderen en jongeren van 12 tot 17 jaar en het gaat over een medische kwestie - namelijk vraag je quarantaine of niet - dan is het logisch dat je dat onderscheid wél maakt."

"Het gaat hier niet over: mag een meisje van 14 jaar binnen in een culturele activiteit, of niet? Dat onderscheid zou ik nooit willen maken."

"We gaan niet tegen een jongen van 15 jaar zeggen: jij mag niet mee op een uitstap, of jij mag niet naar een sportclub, want je bent niet gevaccineerd. Dat zou ik heel verkeerd vinden op die leeftijd."