Vandenbroucke zet Jambon en De Wever stevig op hun plaats: "Men moet daarmee ophouden"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Frank Vandenbroucke (sp.a) wijst Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en voorzitter Bart De Wever (N-VA) terecht. Zij pleiten voor een heropening van de horeca vanaf 1 april. De minister van Volksgezondheid benadrukt dat daar geen sprake van kan zijn.

"Dat is totaal niet aan de orde. Men vergist zich echt van discussie. Men moet ophouden met mensen dingen voor te houden", klinkt Frank Vandenbroucke stellig in De Ochtend op Radio 1.

"Het is heel sympathiek om te discussiëren over allerlei mogelijke versoepelingen want iedereen snakt naar vrijheid. Maar dat is wel de mensen een rad voor de ogen draaien."

"Als je respect hebt voor de mensen moet je eerst de feiten op tafel leggen. De feiten zijn vervelend, het virus circuleert opnieuw steeds meer en meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis."

Vandenbroucke vraagt mensen om opnieuw veel meer van thuis uit te werken. "Samen kunnen we dat aan. We hebben dat bewezen in het verleden. We hebben op bepaalde momenten met z'n allen thuis gewerkt en dat heeft een zeer sterk effect gehad. Dat moeten we opnieuw doen."