Verdeelde reacties over het beperken van contacten: “Verstand moet zegevieren” versus “Waarom zijn we ingeënt?”

door: BVDO
mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De komst van een nieuwe coronavariant zorgt voor de nodige vraagtekens, al is het uitkijken hoe iedereen daarop reageert.

Wij vroegen onze lezers of ze hun contacten nog meer gaan beperken door de komst van de nieuwe variant. Een greep uit de reacties...

“Ja! Ook al heb ik reeds mijn derde prik gehad! We blijven voorzichtig, ik heb een kankerpatiënt in huis en tot nu toe gaat alles hier goed, dat willen wij zo houden.”

“Ja. Ik, als risicopatiënt en gevaccineerde, mijd momenteel contact met niet-gevaccineerden. Mijn recht om me gezond te houden.”

“Jazeker, het verstand zal uiteindelijk zegevieren.”

“Ja! En ik hoop dat iedereen maar dan ook iedereen zijn verstand gaat gebruiken!”

“Ja, voorzichtigheid is aan te raden. Ik doe wat ik moet doen.”

“Nope, het is al erg genoeg geweest. Je kunt nog altijd uw contacten hebben zonder risico’s.”

“Neen, want waarom zijn we dan ingeënt?”

“Ik blijf voorzichtig maar zet mijn leven niet stop, met virussen moeten we al heel ons leven omgaan en dat zal de volgende jaren niet anders zijn.”

“Neen, want ik heb al bijna twee jaar geen contacten meer! Als ik nu nog verminder kan ik tegen mezelf en de hondjes zagen!”

“Nee, om helemaal depri te komen.”

“Neen, we moeten ermee leven en daarbij die regels die de regering voorlegt kloppen gewoon weg niet.”

“Neen, mijn kinderen en familie en vrienden blijf ik zien, waarom zijn we anders op de wereld. Waar het nodig is zet je je mondmasker op.”

“Neen, dan kan ik direct in mijn kist gaan liggen. De politici vliegen toch ook overal naartoe, dus zal het niet zoveel kwaad doen als aangenomen.”

Lees al het nieuws in de gratis app van Redactie24