In Wallonië en Brussel kan het, maar niet in Vlaanderen: “Wij werken zoals het hoort”

door: BVDO
politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De vaccinatiestrategie blijft voor de nodige chaos zorgen. Waar in Brussel en Wallonië en masse politieagenten gevaccineerd worden, blijft dit in Vlaanderen een uitzondering.

Op dit moment worden volgens de vaccinatiestrategie de 65-plussers en risicopatiënten gevaccineerd. Sinds begin maart kunnen overschotten gebruikt worden om politieagenten en brandweerlieden in te neten.

Maar in Wallonië en Brussel lijken die overschotten plots heel groot te zijn. In Luik werden op 10 maart 180 politieagenten gevaccineerd. Ook in Bergen werd één op de vijf inentingen die dag aan agenten gegeven.

En daar komt in Vlaanderen nu heel veel kritiek op. “Mijn korpschef vroeg mij waarom zijn manschappen geen vaccins krijgen en die van zijn Waalse collega’s wel”, zegt Bart De Wever (N-VA), burgemeester van Antwerpen, aan HLN. “Ik kan hem enkel zeggen dat wij werken zoals het hoort, maar dat brengt de rust niet terug, natuurlijk.”

Ook in Gent is hetzelfde signaal te horen. Het Waalse agentschap Aviq bevestigt echter dat Wallonië niet meer vaccins kreeg. 65-plussers werden wel op hetzelfde niveau gezet als politieagenten. “We hebben dat gedaan om onze vaccinatiecampagne te optimaliseren”, zegt woordvoerder Lara Kotlar. Heel wat 65-plussers zouden in Wallonië niet reageren op hun uitnodiging, waardoor de overschotten veel groter zijn dan in Vlaanderen.