Wat met de mondmaskers als ze niet meer verplicht zijn? "Niet meer doenbaar"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

De kans zit erin dat vanaf september de mondmaskerplicht wordt afgebouwd. Als de besmettings- en vaccinatiecijfers het toelaten tenminste, zeggen de experts.

"Zal jij nog een mondmasker dragen wanneer het niet langer verplicht is?", vroegen we op onze Facebookpagina. De reacties zijn erg verdeeld.

Het lijkt erop dat veel mensen niet zullen stoppen met het masker te dragen voordat ze zich helemaal veilig voelen. "Zolang er risico's zijn, blijf ik het dragen", zegt Johan. "Ik wil mezelf en de mensen rondom mij beschermen."

Anderen zien het nut van mondmaskers vooral op drukke plaatsen. "Als het ergens te druk is, draag ik het wel", zegt Davy. "In het openbaar vervoer is het misschien wel noodzakelijk", valt Inge hem bij.

Toch is er ook een groep die de maskers het liefst zo snel mogelijk volledig ziet verdwijnen. "Dit moest al veel langer afgeschaft worden", vindt Thierry. "Terug naar het normale leven. Gedaan met debiele regeltjes".

Ook Carina is het daarmee eens. "Ik werk er elke dag minstens 7 uur lang mee, zoals vele anderen", zegt Joyce. "Het is niet meer doenbaar!"