Wie spreekt de waarheid: Steven Van Gucht of Frank Vandenbroucke?

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Voor de sluiting van de scholen is heel veel onbegrip bij de bevolking. Ook Onderwijsminister Weyts (N-VA) begrijpt niet dat winkels openblijven, maar scholen dicht moeten.

Gisteren spraken verschillende mensen zich over de sluiting van de scholen tegen. Viroloog Steven Van Gucht zei ‘s middags in ‘Het Journaal’ op Eén dat de sluiting van de scholen niet klopt, zeker als de buitenschoolse activiteiten nog toegelaten zijn. Volgens Van Gucht is dat het omgekeerde van wat de experten hadden aanbevolen.

"In de scholen weten we heel goed wat er gebeurt, we volgen daar de besmettingen en hebben daar statistieken van. Dat creëert de perceptie dat daar een groot probleem is, maar dat kan ook gewoon een spiegel zijn van wat er buiten de scholen gebeurt. Dat mogen we echt niet vergeten", zei Van Gucht.

Hij deed dan ook een oproep om de rem te zetten op buitenschoolse activiteiten. Eén hobby ernstig nemen, was hetgeen hij de ouders wilde meegeven.

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zei ‘s avonds in ‘Het Journaal’ op Eén dan weer dat de scholen sluiten de aanbeveling van de experten was. Steven Van Gucht maakt ook deel uit van het GEMS, dus volgens Vandenbroucke heeft hij mee voor deze aanbeveling gekozen.