"Ze mogen mij zot verklaren, maar ik draag het masker overal"

door: MRO
Shoppen - shopping - drukte
Afbeelding bron: Photonews

Nu de vierde coronagolf in het land is, woedt de discussie over het opnieuw verplichten van mondmaskers. Wij stelden onze lezers de vraag of zij vrijwillig opnieuw het masker zullen dragen in de winkel.

De meningen zijn sterk verdeeld bij onze lezers. Een greep uit de vele reacties. 

"Als ik me niet veilig voel, doe ik het terug aan, bijvoorbeeld aan de kassa waar ze niet de regel kennen van 1,5 m afstand."

"Nee, zolang er geen verplichting is niet. We weten toch ook met z'n allen in welk seizoen we zitten. Maar nogmaals, evengoed voor degenen die zich veiliger voelen met mondmasker, daar heb ik ook totaal geen problemen mee."

"Dat mensen nog meer op verlof gaan naar risicolanden, zo blijven we bezig. En mensen die wel doen wat ze moeten blijven het slachtoffer."

"Ik draag het masker nog steeds overal. Ze mogen mij zot verklaren, maar ik ben 1 keer naar een feest gemoeten en deed het niet aan. Wie was er ziek, heel zwaar verkouden? Ik, dus ja, ik zet op."

"Op sommige plaatsen wel. Vandaag bij de bakker had personeel terug een mondmasker op. Uit respect voor personeel zet ik het op."

"Mondmaskers verzwakken immuniteit en nu is de griep zijn intrede aan het doen. Maar door de vaccins wordt het immuunsysteem lui, dus zwakker en bij de volgende griepgolf gaan de doden weer beginnen. Men ziet het al in Amerika, Florida zijn de besmettingen fors aan het dalen.  Florida heeft geen lockdown gedaan, geen verplichte mondmaskers, wel inspuiten van antilichamen en de staten die gevaccineerd en strenge maatregelen hebben zijn de cijfers aan het stijgen."

Altijd mee? Download de gratis app van Redactie24

Tags mondmasker