Zestiger was "dolenthousiast" voor coronavaccin: Enkele dagen later loopt het helemaal mis

door: STS
Vaccin
Afbeelding bron: Pixabay

Een zestiger die er enthousiast naar uitkeek om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus, is enkele dagen nadien overleden. Zijn lichaam ontwikkelde wellicht een extreme reactie.

De 60-jarige Tim Zook uit het Amerikaansen Santa Ana kreeg op 5 januari zijn inenting toegediend. Kort erna schreef hij op Facebook: "Nog nooit zo enthousiast geweest om een prik te krijgen. Ik heb mijn tweede dosis van het Pfizer-vaccin gekregen en ben nu volledig gevaccineerd."

Maar enkele uren later kreeg de man maagpijn en moeite met ademen tijdens zijn werk als technieker aan röntgentoestellen. Zijn collega's begeleidden hem naar de spoedafdeling. Op 7 januari werd hij in een kunstmatig coma gebracht en aan een beademingstoestel gekoppeld, op 9 januari overleed hij. Een autopsie gaf nog geen volledig uitsluitsel over de doodsoorzaak. Het is ook nog wachten op het toxicologische rapport.

"Mijn man werkte meer dan 36 jaar lang in ziekenhuizen. Hij geloofde in vaccins. Ik ben er zeker van dat hij het vaccin opnieuw zou laten toedienen, en dat hij zou willen dat de bevolking het laat toedienen", verklaarde zijn weduwe aan The Sun. "Maar wanneer iemand tweeënhalf uur na het krijgen van een vaccin symptomen krijgt, dan is dat een reactie. Wat anders kan er gebeurd zijn?"