Baasjes opgelet: Meerdere honden ziek na wandeling: "Onze speelvogel heeft de strijd verloren"

door: STS
Honden
Afbeelding bron: Unsplash

Hondeneigenaars worden gewaarschuwd. Meerdere honden zijn ziek geworden na een wandeling. Er zou mogelijk sprake zijn van vergif.

De honden werden uitgelaten in de buurt van de Brugstraat in het Vlaams-Brabantse Boutersem.

"Op 7 en 14 november zijn respectievelijk Bas, de labrador van een kennis, en Aslan onze samojeed erg onwel geworden: schuimbekken, diarree, verkramping en koorts", schrijft Geert Alberghs op de Facebookpagina 'Ge zijt van Boutersem als ge...'.

"Bas heeft gewandeld van de Brugstraat naar de Stationsstraat over het fietspad onder de brug van het station door naar de Notelaar en Het Keysereyck en dezelfde weg terug."

"Aslan van de Brugstraat naar de Stationsstraat onder de Stationsbrug door, de trappen omhoog en langs de Korfbal weg terug naar de Brugstraat."

"Dat beide honden op dezelfde manier ziek worden, lijkt ons wel heel toevallig. Normaal eten ze niet zomaar planten op. Dus misschien ligt er een kadaver, vergif, of iets anders."

Later deelde de hondeneigenaar droevig nieuws: "Aslan is niet meer... Onze speelvogel heeft de strijd verloren. Zo onrechtvaardig dat dit is gebeurd."