Dierenliefhebbers zijn het eens: "Dit moet de wereld worden uitgeholpen"

door: STS
Mopshond
Afbeelding bron: Pixabay

Regelmatig komen er bijtincidenten met grote honden in het nieuws. De gevolgen voor de slachtoffers zijn vaak vreselijk.

Andere rassen kampen door het kweken dan weer met medische problemen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Vind jij dat er een verbod moet komen op het fokken van bepaalde hondenrassen?"

"Nee, maar het fokken van slechte baasjes moet verboden worden. Eens ze op een zwarte lijst komen, zouden ze nooit nog een hond mogen hebben", is Cedric van mening.

"Ja, natuurlijk. Het is niet alleen het zogezegde gedrag, maar ook het uiterlijk van de hond. Zeker rassen met een te korte snuit, waardoor ze niet normaal kunnen ademen, problemen hebben met de stand van de kaken, enzovoorts. Het is ook het mensdom dat die dieren nog steeds koopt", zegt Heidi.

"Nee, iedere hond is lief. Het gedrag is dat van het baasje", stelt Carine.

"Ja, er moeten zeker strengere regels komen tegen de overkweek van bepaalde rassen", vindt Chris.

"Nee, totaal niet. Aan de eigenaars moeten ze iets doen. Opleiding, begeleiding, en zeker bij grote, moeilijke rassen", vindt Tyson.

"Nee, maar slechte fokkers moeten er voor eens en altijd uit", is Vera van mening.

"Alle rassen. Zorg eerst maar dat de arme sukkeltjes in de asielen een thuis krijgen", zegt Jeanne.

"Wij hebben een mopshond. Soms heb ik er echt medelijden mee", zegt Rocco.

"Er moet geen verbod komen op de rassen. Een hond gedraagt zich zoals hij is opgevoed. Er moet een verbod komen op onbekwame kwekers/verkopers. En bij grote rassen de mogelijke koper eerst een test laten ondergaan door een bekwame hondentrainer", stelt Gilbert voor.

"Ja, op alle platsnuiten van honden- en kattenrassen. De mensen die deze dieren kopen, blijven de rassen in stand houden. Het zijn gehandicapte dieren met constante ademnood. Dit moet de wereld worden uitgeholpen", vindt Ragnhild.