Insecten die in subtropische gebieden leven nu ook aangetroffen in ons land: “Kunnen ernstige schade veroorzaken aan gebouwen”

door: PMN
termieten
Afbeelding bron: Pixabay

Onderzoekers van het Instituut voor Natuurwetenschappen en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika hebben een ontdekking gedaan. Ze ontdekten insecten in ons land die normaal alleen in subtropische gebieden leven.

In Brussel zijn er termieten ontdekt. Dat laat Bruzz weten. Normaal komen er in ons land geen termieten voor. De insecten leven in subtropische gebieden.

Het Instituut voor Natuurwetenschappen meldt nu dat er termieten ontdekt zijn in de hoofdstad. “Als ze de bewoonde wereld binnendringen, kunnen ze voor ernstige schade zorgen aan gebouwen en houten constructies, en ze op die manier verzwakken.”

Er zijn termieten aangetroffen in Brussel

In 2020 en 2021 werden er al eens termieten aangetroffen in Brussel. “In beide gevallen was de plaag waarschijnlijk veroorzaakt door de invoer van aangetast hout uit tropische gebieden”, laat het Instituut voor Natuurwetenschappen weten.

Is er een gevaar dat de insecten de bewoonde wereld binnendringen? “Ze kunnen alleen leven in warme klimaten”, merken experts op. “Er is voorlopig weinig risico dat ze in België nesten gaan bouwen en zich zo verspreiden.”

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags termieten