'The Greatest Dancer'-finalist klapt uit de biecht over coach Niels Destadsbader

door: COS
Niels Destadsbader, Siska Schoeters en Aster Nzeyimana voor 'The greatest dancer'
Afbeelding bron: VRT

Zaterdag is er de grote finale van 'The Greatest Dancer'. Vier acts proberen de titel én de geldprijs in de wacht te slepen.

Na vijf auditierondes besloten de drie coaches - Annabelle Lopez Ochoa, Laurien Decibel en Niels Destadbader - welke drie acts ze elk meenamen naar de grote shows. Na twee spetterende shows blijven nog vijf acts over.

Niels staat met twee acts in de finale: Yoshi en duo Mevin & Kiran. Ook voor Niels wordt het zaterdag een spannende show, want hij zal als coach meedansen met zijn poulains. "Niels is gewoon een topgast", zegt Yoshi over zijn coach bij Radio2.

"Hij is een heel goeie gast. Net als een grote broer voor mij. We hebben een goede band. We lachen over van alles en niks. Onze vibe komt goed overeen." Maar hoe is Niels als danser? "Hij misschien niet de beste danser die ik ken", geeft Yoshi toe.

Maar hij is wel iemand, als je hem iets aanleert, die leert dat supersnel. Hij pikt eigenlijk snel op. Hij gaat het in het begin niet perfect doen. Het heeft tijd nodig om dat te perfectioneren, maar hij is wel iemand die dat direct meepakt."