Siska Schoeters barst in tranen uit: "Ik vind dat heel heftig"

door: COS
Siska Schoeters
Afbeelding bron: VRT/Filip Van Roe

Zaterdag is er een nieuwe aflevering van 'The Greatest Dancer'. We maken onder meer kennis met Amina. Zij vluchtte uit Oekraïne en zal een eerbetoon aan haar land brengen.

"Ik zou bijna afstuderen als danslerares. Daar droomde ik als jonge meisje al van. In februari had ik mijn eerste baan als danslerares. Mijn dromen kwamen uit. Een week later werd ik wakker van de explosies", vertelt Amina. "Mijn hele leven stortte plotsklaps in."

"Mijn moeder zei: 'Vertrek als je wilt. Je moet de kans hebben om je leven te leiden. Je bent jong, je bent slim. Je kunt het.' Ik heb mijn spullen ingepakt en de volgende ochtend ben ik vertrokken", zegt Amina.

In het filmpje zien we Amina met haar moeder en broertje op FaceTime. "Ik wou dat ik ze kon knuffelen en met hen kon praten. Zeker mijn broertje. Vroeger vond ik hem irritant, maar nu mis ik hem verschrikkelijk."

Het verhaal van Amina raakt presentatrice Siska Schoeters recht in haar moederhart. "Ik vind dat heel heftig", zegt Siska in tranen. Ook de juryleden zijn duidelijk ontroerd. Of de spiegels zullen opengaan, zien we zaterdag in 'The Greatest Dancer'.