Miguel Wiels herdenkt Yasmine: “Stuurde ze mij in haar laatste sms’en”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het is intussen 15 jaar geleden dat Yasmine gestorven is. Ze beroofde zichzelf van het leven. Miguel Wiels (51) koesterde een diepe vriendschap met Yasmine. 

Miguel Wiels mocht in ‘Ik vraag het aan’ een nummer aanvragen voor Yasmine. Hij koos voor ‘Ik was zo graag bij jou gebleven’ van de overleden zangeres zelf. Miguel had totaal niet zien aankomen wat er zou gebeuren.

“Ik heb de laatste weken van haar leven van heel dichtbij meegemaakt”, citeert Het Laatste Nieuws hem. “Dat ze zo diep zat, dat wist ik niet.”

“Geloof mij, als ik geweten had wat ze van plan was, ik had geen moment van haar zijde geweken.” Dat Yasmine zelfmoord pleegde, was een klap voor Miguel. “Niemand was op de hoogte van haar plannen.”

"Enkele dagen voor haar dood vroeg ik Yasmine of ze geen domme dingen zou doen"

De dag voor ze stierf had Miguel nog ge’smst met Yasmine. Ze zouden twee dagen later samen optreden. “Onze laatste berichtjes naar elkaar gingen over praktische afspraken”, legt Miguel verder uit. “De dag erna pleegde ze zelfmoord.”

“Enkele dagen daarvoor had ik nog gevraagd of ze geen domme dingen ging doen. Toen zei ze letterlijk: ‘Maar nee, Mickey. Je kent me toch? Tuurlijk niet, zotteke. Ik mis Yasmine nog steeds.”

Kamp je met donkere gedachten of heb je vragen over zelfdoding, kan je terecht op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be