Belangrijke waarschuwing van Voedselagentschap: "Uiterst voorzichtig zijn, zelfs proeven is al gevaarlijk"

door: STS
Supermarkt - drank - champagne
Afbeelding bron: Photonews

Het Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen waarschuwt voor de mogelijke aanwezigheid van harddrugs in een alcoholische drank.

Het gaat om vloeibare MDMA, die zich kan bevinden in flessen champagne 'Moët & Chandon Impérial Ice 3l'.

In februari waren er al een tiental intoxicaties in Nederland en Duitsland nadat mensen van deze champagne dronken. Uit politieonderzoek blijkt nu dat er mogelijk een tweede lot betrokken is, meldt het FAVV.

"Het gaat om flessen met de lotnummers LAJ7QAB6780004 en LAK5SAA6490005. De producten werden verkocht via verschillende verkooppunten in België, alsook online."

"In deze fase van het onderzoek kan niet worden uitgesloten dat andere flessen van hetzelfde merk ook MDMA bevatten."

Antigifcentrum

"Champagne met vloeibare MDMA zou de volgende kenmerken hebben: deze bruist niet, zou een afwijkende anijsgeur hebben en zou een roodbruine kleur hebben, die na verloop van tijd donkerder wordt."

Het FAVV raadt iedereen ten stelligste af om de betrokken champagne te consumeren. "Consumenten die dit product hebben aangekocht, moeten uiterst voorzichtig zijn en het absoluut niet consumeren. Zelfs proeven van de vloeistof kan, ook zonder doorslikken, tot ernstige gezondheidsklachten leiden."

"Als je de vloeistof toch hebt ingeslikt, bel dan onmiddellijk het antigifcentrum via het nummer 070/245.245."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24