Grote verandering bij tankstations langs snelweg: Vanaf 1 juli al

door: STS
benzine
Afbeelding bron: Unsplash

Er gaan binnen enkele dagen nieuwe maatregelen in wat betreft de verkoop van alcohol. Die wordt aan banden gelegd, onder andere (deels) in tankstations langs snelwegen.

"In ziekenhuizen wordt de verkoop van alcoholische dranken verboden, met uitzondering van niet gekoeld bier en niet gekoelde wijn. Ook consumptie ter plaatse in de cafetaria is toegestaan", laat de FOD Volksgezondheid weten.

"In tankstations aan snelwegen wordt de verkoop van alcoholische dranken tussen 22.00 en 07.00 uur verboden, met uitzondering van wegrestaurants waar consumptie ter plaatse is toegestaan. Verkopers moeten de alcoholische dranken na verkoop openen."

Ten slotte wijzigt er ook nog iets voor verkoopautomaten. Die zullen helemaal geen alcoholische dranken meer mogen bevatten.

Boetes van 208 tot 24.000 euro voor overtreders

"Sancties voor het overtreden van de nieuwe bepalingen zijn voorzien in de wet", laat de FOD Volksgezondheid nog verstaan. "Zo kunnen overtreders een boete krijgen van 208 euro tot 24.000 euro in geval van recidive. De controles vinden plaats vanaf 1 juli."

Tags alcohol