Het ziet er slecht uit: "Dan zullen cafés 3 à 3,5 euro vragen voor pintje"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De oorlog in Oekraïne zorgt voor een stijgende prijs van grondstoffen. Tegelijk stijgen de energiefacturen. Een pintje op café dreigt daardoor flink wat duurder te worden.

"Als dit zo voortgaat, zullen veel cafés verplicht zijn om tegen september 3 euro à 3,50 euro voor een pint te vragen", verklaarde Tim Joiris, voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen, aan De Morgen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Is een pintje bier op café te duur geworden?"

"Veel te duur, en daarmee verwijs ik naar alle horeca-uitbaters die er nu van profiteren om hun prijzen schandalig te verhogen", schrijft Pierre.

"Maar nee, alles slaat op. Maar als de pintjes opslaan, is er altijd een hele tamtam over", stelt Irene.

"Altijd al te duur geweest, maar kan het niet laten, mijn dagelijkse pintjes", schrijft Bert.

"Het houdt niet op, niet meer normaal. Ze hebben vergoedingen gehad en nog rekenen ze het door. Straks klagen dat ze minder inkomsten hebben. Ze maken zichzelf dood. Ze willen allemaal rijk zijn in vijf jaar tijd", denkt Jean-Pierre.

"Ja, maar uitbaters kunnen niet anders. De leverancier doet de prijs stijgen, dus dat moet doorgerekend worden, anders is er verlies", merkt Sandy op.

"Die mensen hebben ook hun kosten. Ik ga volgende week naar Nederland en zal het hiervoor niet laten om een terrasje te doen of op restaurant te gaan", zegt Mia.

"Tuurlijk, en dan straks klagen dat ze geen klanten over de vloer krijgen", zegt Jarytza.

"Het leven is gewoon schandalig duur geworden. Ik drink thuis wel veel meer dan vroeger, en veel goedkoper. De grote boosdoener is het gas. Er zal nog veel armoede komen onder de mensen, wacht maar tot de winter", schrijft Eddy.

"Ik zie het nog gebeuren: België zonder cafés", vreest Dirk.

"In Beringen betaalde ik onlangs 3 euro voor een pintje. Schande", vindt Carine.

"Het zal misschien weer mensen samenbrengen, zoals vroeger. Ik hoop dat er iets positiefs aan is, normaal altijd", zegt Marcel.