Ijsjes van de merken Snickers, Twix, Bounty & M&M’s uit de rekken gehaald: “Niet opeten, meteen weggooien”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het Voedselagentschap (FAVV) laat weten dat ijsjes van de merken Snickers, Twix, Bounty & M&M’s meteen uit de rekken gehaald worden. Ze worden verkocht in het hele land.

Mars Belgium is een terugroepactie gestart van een aantal producten in zijn ijs-assortiment vanwege de aanwezigheid van ethyleenoxide (ETO) in een ingrediënt, dat via een leverancier werd aangeleverd, in niveaus die hoger zijn dan toegestaan door de EU-wetgeving voor het ingrediënt. Dit is een probleem dat zowel Mars als andere fabrikanten treft. Mars gebruikt slechts een kleine hoeveelheid van dit ingrediënt in de ijsproducten.

Mars Belgium roept, in samenwerking met de voedselveiligheidsautoriteiten en de distributiepartners, de betrokken producten terug.

Als u één van de betrokken producten heeft aangekocht, gooi dan de inhoud weg en stuur een foto van de wikkel/verpakking waarop de barcode, houdbaarheidsdatum en lotnummer duidelijk te zien zijn, samen met uw naam en contactgegevens (postadres), naar het Mars Consumer Care-team: MarsQuality.be@effem.com. 

Mars Belgium zal de consumenten een waardebon toesturen ter waarde van de aangekochte producten.

Tags