Populaire afslankmethode niet zonder gevaar: "Kans op hartfalen stijgt met 91%"

door: STS
Weegschaal
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De nieuwste afslankhype is niet zonder gevaar. Er zijn ernstige gezondheidsrisico's aan verbonden, zo blijkt.

Intermittent fasting, of periodiek vasten, is het afwisselen van tijdspannen tijdens dewelke je mag eten en tijdspannen tijdens dewelke je niet mag eten. Bijvoorbeeld: gedurende acht uren mag er gegeten worden, de overige zestien uren mag er niets gegeten worden.

Intermittent fasting is tegenwoordig een populair dieet. Veel beroemdheden zweren erbij in de eeuwigdurende strijd tegen de kilo's. Maar wie dit dieet lang en strikt volhoudt, loopt veel meer kans om te sterven aan hartproblemen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie.

"Uit het onderzoek bij 20.000 mensen blijkt dat de gevolgen voor onze gezondheid op langere termijn groot zijn. De kans op hartfalen stijgt met 91 procent bij wie geregeld aan intermittent fasting doet", vernemen we via VTM.

Diëtiste Birgit De Bie bevestigde de gevaren: "Onze organen worden overspoeld door de voedingsstoffen, en ook vaak de minder goede voedingsstoffen. Waardoor we vetopslag gaan krijgen. Vetopslag zorgt dan weer voor een verhoogde cholesterol, of zelfs een risico op hart- en vaatziekten."

"Dus wanneer we dat op lange termijn gaan doen en elke dag dat proces gaan herhalen, kan dat wel wat risico's meebrengen."

Volg Redactie24 nu op Instagram