Recept dat u wellicht nog nooit hebt gemaakt: Bijzonder authentieke rijstschotel

door: WVDS
bibimbap, eten, recept
Afbeelding bron: Pixabay

Bibimbap is een traditioneel Koreaans gerecht dat letterlijk 'gemengde rijst' betekent. Het wordt meestal gemaakt met gekookte rijst, groenten, ei, vlees en een speciale pittige bibimbap-saus. Deze kleurrijke en voedzame maaltijd is een van de meest populaire gerechten uit de Koreaanse keuken.

 

Recept voor een authentieke bibimbap

Een gerecht dat geliefd is bij zowel bewoners als toeristen. In dit artikel delen we met u een eenvoudig en authentiek bibimbap recept waarmee u deze overheerlijke lekkernij thuis kunt bereiden. 

Ingrediënten:

- 300 gram rijst

- 200 gram rundvlees (optioneel)

- 2 teentjes knoflook

- 2 eieren

- 100 gram sojascheuten

- 100 gram wortelen

- 100 gram spinazie

- 1 komkommer

- Bibimbap-saus 

- Zout en peper naar smaak

Voor de bibimbap-saus:

- 2 eetlepels gochujang (Koreaanse pittige pepersaus)

- 1 eetlepel sesamolie

- 1 eetlepel suiker

- 1 eetlepel water

- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

- 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze:

1. Kook eerst de rijst volgens de instructies op de verpakking. 

2. Snijd het rundvlees in dunne reepjes en marineer het met zout, peper en geperste knoflook. Laat het een paar minuten intrekken.

3. Blancheer de spinazie en sojascheuten apart in kokend water met een snufje zout. Spoel daarna af onder koud water en pers het overtollige water eruit. 

4. Snijd de wortelen en komkommer in dunne reepjes. Bak eerst de wortelen in een pan met een beetje olie tot ze zacht zijn. Doe hetzelfde met de komkommer.

5. Maak de bibimbap-saus door alle ingrediënten samen te mengen.

6. Bak het rundvlees bruin in een hete pan met een beetje olie. 

7. Bak in een andere pan de eieren tot mooie spiegeleieren. 

8. Nu kunt u beginnen met het samenstellen van de bibimbap. Doe eerst de gekookte rijst in een kom. Verdeel dan de groenten, het vlees en het ei erover. 

9. Voeg tenslotte de bibimbap-saus toe en meng alles goed door elkaar voordat u begint met eten.

Nu heeft u een heerlijke en gezonde bibimbap gemaakt. Dit recept is heel flexibel, u kunt allerlei groenten, vlees of tofu naar keuze toevoegen. Hierdoor kunt u dit gerecht gemakkelijk aanpassen aan uw persoonlijke smaak. Eet smakelijk!

Tags rijst koken