Vreselijk: Bab Buelens ervaart ingrijpende gevolgen van haar ziekte

door: LHX
Bab Buelens
Afbeelding bron: Instagram @babmjb

Afgelopen dinsdag was het Zeldzameziektendag. Voor actrice Bab Buelens is dat niet zomaar een dag: zij lijdt namelijk aan het notenkrakersyndroom.

Al op haar tiende kreeg Bab Buelens de eerste symptomen, maar ze weet nog niet zo lang dat ze het notenkrakersyndroom heeft. In 2021 onderging ze een ingrijpende nieroperatie.

Gelukkig maar, want de symptomen waarmee ze kampte waren niet mals. "Dat is heel ver gegaan, omdat het heel lang onbehandeld is geweest", vertelt ze op Qmusic. "Dat ging van zware benen tot heel vaak moe zijn. Ik heb tics gekregen, ik had heel veel lage rugpijn, ik had altijd symptomen van een blaasontstekingen, ik heb niercrisissen gehad. Ik had hartkloppingen, ik heb veel spataders, veel pijn in mijn onderbuik... Heel uiteenlopend."

Enkele van de symptomen waren bovendien best wel vreemd. "Zo had ik altijd het gevoel dat ik in een auto aan het rijden was", getuigt ze.

Sinds de operatie voelt ze zich gelukkig wel een stuk beter. "Maar het is nog altijd uitpluizen of ik ooit helemaal symptoomvrij zal zijn", klinkt ze. "Ik heb er best wel veel aan overgehouden, omdat het zo lang onbehandeld is geweest."

Download nu de gratis app van Redactie24