Meisje door eigen familie doodgeslagen en aan brug gehangen

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een tienermeisje is doodgeslagen door leden van haar familie, omdat die niet wilden dat ze jeanskledij droeg.

De 17-jarige Neha Paswan uit India werd met stokken geslagen door haar grootvader en haar ooms na een ruzie over haar kledij.

Haar rouwende moeder vertelde aan de BBC: "Ze had de hele dag religieus gevast. 's Avonds trok ze een jeansbroek en een jeansjasje aan. Toen haar grootouders protesteerden tegen haar outfit, antwoordde ze dat jeans gemaakt zijn om te dragen - en dat zij ze zou dragen."

Er ontstond een grote ruzie tussen het meisje en haar familieleden, die haar aanvielen tot ze bewusteloos was. Daarna lieten ze haar met een riksja naar een ziekenhuis brengen.

Brug

"Ik mocht niet meegaan naar het ziekenhuis, dus verwittigde ik familieleden om een kijkje te gaan nemen in het ziekenhuis, maar ze konden haar niet vinden", aldus de moeder.

De volgende ochtend kreeg ze te horen dat het lichaam van een meisje was aangetroffen. Ze ging aan een brug over de Gandak rivier.

De politie is met een moordonderzoek gestart. Er werden tien personen gearresteerd, waaronder de grootouders, ooms, tantes en neven van het slachtoffer. Ook de bestuurder van de riksja werd opgepakt en ondervraagd.