Moeder gooit pasgeboren baby van het balkon: "Hij moet nog een half uur geleefd hebben"

door: STS
criminaliteit - misdaad
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een moeder heeft haar pasgeboren baby vermoord. Ze gooide het kind van het balkon van een appartementsgebouw, kort na de geboorte.

De 34-jarige Sarah uit het Engelse Weston-super-Mare zou in extreme ontkenning verkeerd hebben over haar zwangerschap, viel te horen in de rechtbank. De vrouw stond terecht na de dood van de kleine Noah, in december 2020.

Ze was bevallen op het toilet in een appartement dat ze deelde met haar partner. Acht dagen later stortte ze haar baby 4,5 meter naar beneden.

Het jongetje werd door een buur dood aangetroffen met fatale verwondingen aan het hoofd en zou volgens het onderzoek nog tot een half uur na de val geleefd hebben, schrijft The Sun.

De vrouw distantieerde zich mentaal en fysiek volledig van haar zwangerschap. De stress van het werken in de zorgsector tijdens de coronapandemie zou daaraan bijgedragen hebben. Tijdens haar ondervraging ontkende ze zwanger te zijn geweest. Later sprak ze van een miskraam. Uiteindelijk gaf ze toe wat ze gedaan had.

De rechter hield rekening met de psychologische toestand van de vrouw en haar laag IQ en legde een werkstraf op. Ze mag ook nooit meer werken met kinderen en kwetsbare volwassenen.