12-jarige jongen en zijn tante op heterdaad betrapt en opgepakt

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een anoniem team van de politie heeft twee fietsendieven op heterdaad kunnen betrappen. Het gaat om een 12-jarige jongen en zijn tante.

Het was op 29 september, om 22.00 uur ’s avonds dat de politie een verdachte jongen opmerkte op het Stationsplein in Kortrijk.

"Hij was voortdurend aan het controleren welke fietsen (en zelfs bromfietsen) niet goed gesloten waren", legt politiezone VLAS uit.

"Op een bepaald moment voerde hij een handeling uit aan een bepaalde fiets, om er daarna mee weg te rijden. Hij werd meteen tegengehouden door het politieteam."

Vrouw blijkt tante

"Toen de jongeman tegengehouden werd, probeerde hij duidelijk iemand anders te waarschuwen dat hij betrapt was. Er stond nog een andere verdachte op het Stationsplein, een meerderjarige vrouw. Ook zij werd al in de gaten gehouden door het politieteam. Ze werd ook opgepakt."

De twee werden naar het politiebureau overgebracht. "Uit het verder onderzoek blijkt ondertussen dat het duo, waarvan de vrouw de tante is van de jongen, gekend is voor eerdere feiten van (fiets)diefstal, ook in andere politiezones."

"Er wordt nu onderzocht of ze ook verantwoordelijk zijn voor enkele heel recente fietsdiefstallen in de politiezone VLAS."