Bart De Wever kookt van woede: "De daders zullen hun verantwoordelijkheid niet ontlopen!"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Er hebben zich opnieuw gevallen van geweld tegen de hulpdiensten voorgedaan. Een brandweerman werd aangereden en politieagenten kregen klappen.

Alles begon met een brand in een pand aan de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. "De brand, aan een boiler, was snel onder controle. Toch ontstond er commotie op de plaats van het incident", vertelt de politie.

"De bestuurder van een auto die ondanks de brandweertussenkomst voorbij wilde rijden, negeerde de vraag van de brandweer om even te wachten. Nadat hij een middelvinger had opgestoken, reed hij verder, waardoor hij de brandweerofficier aanreed. Hij had geen verzorging nodig."

"Aangezien geweld tegen hulpverleners ook voor ons een prioriteit is, spoorden de interventieteams de bestuurder op. Geen twee uur na de feiten werd de 24-jarige verdachte bij hem thuis gearresteerd."

Tweede incident

Er deed zich nog een tweede incident voor. Daarbij raakten politieagenten gewond. "Op weg naar dezelfde brand stopte een patrouille bij een man die zich agressief gedroeg naar omstaanders op de Turnhoutsebaan."

"Hij was dronken en gaf een zware klap in het aangezicht van een van de inspecteurs. Bij het overmeesteren van de agressor raakte ook zijn collega gewond na een trap op de knie en elleboog. Beide collega’s liepen in het tumult ook nog schaaf- en kraswonden op."

"De man is uiteindelijk dankzij de hulp van andere interventieteams bestuurlijk gearresteerd omwille van openbare dronkenschap. Er is ook een pv voor slagen en verwondingen opgemaakt."

Bart De Wever

Burgemeester Bart De Wever reageert verbolgen op het nieuws: "Geweld en agressie tegen onze brandweer en politie is onaanvaardbaar en zal altijd streng bestraft worden."

"Ik dank onze medewerkers voor hun kordaat ingrijpen. De daders zullen daardoor hun verantwoordelijkheid niet ontlopen."