Delhaize-klant duidelijk: "Wat ik ervan vind? Schandalig is dat!"

door: STS
Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee supermarkten van Delhaize gevandaliseerd. Ze spoten met graffiti in grote letters het woord "boycot" op de muren en veroorzaakten schade aan de toegangsdeuren.

De actie was gericht tegen de overname van een van de winkels door de franchisehouder van de andere winkel. Hij gaat dus mee in de strategie van Delhaize, dat zijn winkels wil laten overnemen door zelfstandige uitbaters.

De daders stuurden een boodschap naar DPG Media: "Franchisenemers, jullie zullen zich niet veilig voelen, noch hier noch elders", klinkt het daarin dreigend. "Wij hebben de winkels beklad en de ramen en deuren ingeslagen."

En nog: "Jullie bij de overheersende partij aansluiten in een sociaal klassenconflict maakt je nog geen winnaar. Noch zullen jullie op jullie twee oren kunnen slapen."

"Schandalig"

"Wat ik ervan vind? Schandalig is dat!", reageerde een klant voor de camera van VTM op het vandalisme. "De mensen willen goed doen voor hun klanten. En nu maken ze dit mee."

"En ze zijn al zo lang aan het vechten. Wat haalt het allemaal uit?", aldus de dame nog.

"Het is een actie die volgens mij weinig gaat opleveren", vertelde een andere klant. "Ik kom hier graag, ik ben tevreden over de producten, de kwaliteit en de prijzen. En zolang de overnemer hetzelfde kan bieden als in het verleden, maakt het voor mij niet uit."