Fietsenwinkel laat zich voor tweede jaar op rij ringelen door sluwe technieken bij testrit

door: BVDO
elektrische fiets
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

In Blankenberge is een fietsenwinkel opgelicht. Een klant kwam niet meer terug met een elektrische fiets na een testrit.

De feiten dateren van afgelopen donderdag. Een klant kwam de winkel binnen om een elektrische fiets te testen. De man die de testrit vroeg liet zelfs een identiteitskaart en een abonnement van het openbaar vervoer achter, maar dat bleek vals te zijn.

Vorig jaar maakte de eigenaar precies hetzelfde mee, zo schrijft VRT Nieuws. Een klant liet toen een gsm achter en toonde dat die werkte. Hij keerde terug, pleegde overleg met zijn partner en deed dan een testritje met een andere fiets.

Ondertussen had hij wel de gsm vervangen door een kapot exemplaar en kwam hij niet meer terug met de tweede fiets. Telkens ging het om een fiets van om en bij de 2.500 euro. Een stevige klap voor de eigenaar, want dit wordt niet gedekt door de verzekering.

De eigenaar hoopt dat hij zijn fiets nog zal terugzien, maar dat lijkt bijzonder twijfelachtig. De technieken die de dieven gebruiken zijn bijzonder sluw.