Geen onderzoek naar fraude Sihame El Kaouakibi: “Moet stinkend potje gedekt blijven?”

door: BVDO
Sihame El Kaouakibi
Afbeelding bron: Photonews

Audit Vlaanderen liet vandaag weten dat het geen verder onderzoek zal uitvoeren naar de Antwerpse fraudezaak rond Vlaams Parlementslid Sihame El Kaoukibi (Open VLD).

Het Vlaams Belang reageert geschokt en eist een verklaring voor wat ze een "onbegrijpelijke beslissing” moeten. De teneur is dan ook. “Moet hier een stikkend potje gedekt blijven?"

Naar aanleiding van het waarschijnlijke misbruik van Antwerpse subsidiegelden door Sihame El Kaouakibi met haar vzw Let's Go Urban, diende Antwerps fractieleider Sam van Rooy (Vlaams Belang) een maand geleden een verzoek in bij Audit Vlaanderen om op onafhankelijke wijze de mogelijk onvoldoende of slechte controle door het Antwerps stadsbestuur nader te onderzoeken.

Donderdag liet Audit Vlaanderen via e-mail evenwel weten geen onderzoek te starten in Antwerpen. Dit met de mededeling dat "het vooronderzoek is afgerond" en er werd beslist "geen audit op te starten.”

Van Rooy reageert geschokt op deze beslissing. "Ik ben hier niet over te spreken en zal Audit Vlaanderen vragen om mij het rapport en/of de verslagen te bezorgen - of ter inzage aan mij voor te leggen - die dat 'vooronderzoek' kunnen aantonen en toelichten", klinkt het bij Van Rooy.